torsdag 1 september 2011

Årets "Kom igen kvinnor"-skräll

Oh nej! Nu är det dags igen. Årets skräll: En märker det på plötsligt frekventa statusuppdateringar på facebook, dock enbart av kvinnor. Syftet ska föreställa vara för en god sak: Öka medvetenheten om bröstcancer. 


"Ok damer nu är det den tiden på året igen, till stöd för bröstcancer-medvetenhet! Vi kommer alla ihåg förra årets omgång skrivandes bh-färg som din status ?..... eller hur vi vill ha våra handväskor? Bra, i år är det något annorlunda.

Du måste skriva din skostorlek (bara siffror) följt av ordet "cm" och hur lång tid det tar att fixa ditt hår... Kom ihåg att förra året deltog så många människor att det hamnade på nyheterna, och den ständiga uppdateringen av statusen påminde alla varför vi gör det här och hjälpte till att öka medvetenheten! Tala inte om för någon man vad status betyder, låt dem gissa! Och vänligen kopiera och klistra in (i ett meddelande) detta till alla dina kvinnliga vänner så vi kan försöka göra större väsen av det här än förra året! Jag gjorde min del ... nu din tur! Gå på damer ... och låt oss få alla män gissa!!"


Följande ingredienser ska ingå:  En antydan om "Den kvinnliga mystiken" som förväntas göra män perplexa och därmed öka kvinnors attraktionskraft. Ingå ska även ett  "TYPISKT K V I N N L I G T FENOMEN" som ska väcka alla kvinnors kollektiva erfarenheter och därmed skapa gemenskap, exempelvis: "Var ställer en sin handväska, hur många papiljotter en behöver när en ska locka håret, eller hur höga är klackarna på ens klackskor?" Intriguing!  Genererar det ökad medvetenhet? Bringar det mer pengar till forskning? Bidrar det till en syn på att en kvinna är mer än sina attiraljer? Går fler kvinnor och undersöker sina bröst för att få tidig diagnos? Jag skulle inte tro det. Ilar skämsrysningarna tätt längs ryggraden? Javisst!

2 kommentarer:

  1. Ja, konstig "kampanj"... har liksom inget med bröstcancer att göra.

    SvaraRadera
  2. Nej, verkligen. En copy-and-paste-facebook-revolution, som möjligtvis får människor att tro att de själva faktiskt bidrar med något gott, fast det är ett luftslott.

    Fin blogg förresten. Kikade in. Gillar också att sticka och virka, så kanske söker lite inspiration hos dig.

    SvaraRadera